keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

KirppislöytöjäKirppareista innostuin reilu kymmenen vuotta sitten, esikoista odottaessani. Vauvanvaatteita ja muuta tarpeellista varustusta tuli hankittua kirppareilta enemmältikin. Samalla kirppareilta alkoi tarttua mukaan muutakin mukavaa ja "tarpeellista". Kirppariharrastus on jatkunut kaikki nämä vuodet, ja jos mahdollista, entistäkin innokkaammin. Suurin osa lasten vaatteista on hankittu käytettynä, ja itsellenikin olen välillä tehnyt löytöjä. 

Kirppareilla käymisessä on aina oma jännityksensä. Koskaan ei etukäteen tiedä, mitä löytää -vai löytääkö yhtään mitään. Ja ostoksia on mukava tehdä, kun hintakaan ei päätä huimaa. Vuosien varrella olen koittanut opetella kriittisyyttä -tarvitsenko tätä todella, onko tämä tarpeen, miksi minä tämän haluan? Lasten ollessa pienempiä mukaan tarttui monesti jos jonkinlaista lelua, nyt olen enemmän keskittynyt niiden lelujen myymiseen  :). 

Arvostan vanhaa, esim. umpipuisia huonekaluja ja vanhoja astioita. "Astiainnostus" sai alkusysäyksen, kun sain muutaman, mummoni vanhan Arabialaisen. Muutamia hankintoja on tullut itsekin tehtyä, mistäs muualta kuin kirppikseltä. 

Nettikirppistelyynkin käytän aikaa lähes päivittäin. Joskus menee pitkän aikaa, etten tee löytöjä, ja toisinaan sitten lyhyessä ajassa tulee tehtyä useampi hankinta. Kuvassa uusimmat löytöni nettikirppikseltä -vanha vaaka ja Arabian Kekri-sarjan maitokannu. Molemmat sain mielestäni ihan kohtuuhintaan. Tuollaista vaakaa olen halunnut jo jonkin aikaa, nyt sellainen sitten osui kohdalle. Kannua en edes etsinyt, mutta kun sellainen tuli kohdalle niin pitihän siitä tarjousta jättää....tuota Kekri-sarjaa kun meillä on ennestäänkin. 


Vaaka meillä todennäköisesti toimii hedelmien tai vihannsten säilytysastiana. Kannu varmaankin on osan aikaa koristeena hyllyllä, ja välillä ihan normikäytössä...kesäkukat näyttäisivät tuossa kannussa aika mukavalta :). Minusta tällaisista esineistä on eniten iloa, kun niitä oikeasti käyttää arjessa. Kaappiin tai vitriiniin en siis näitä (enkä mitään muitakaan) aarteitani säilö. Minusta nämä ovat sitä arjen luksusta -pieniä asioita joista tulee hyvä mieli :). 

1 kommentti: