sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pullalta tuoksuva koti

Leivoin pitkästä aikaa pullaa. Oikeastaan se on ollut "asialistalla" jo monta viikkoa, mutta nyt vihdoin tartuin tuumasta toimeen. Lisäpotkua antoi miehelleni annettu lupaus kaupan pullahyllyjen äärellä :). Samalla innostuin lämmittämään leivinuunia.
Leivinuuni on yksi talomme "helmi", pidän siitä todella paljon. Talvella sitä on mukava lämmittää, se lämpenee nopeasti ja lämpöä on helppo hyötykäyttää ruuanlaitossa ja leivonnassa -silloin kun inspiraatio iskee. Jos minulta kysytään, niin se inspiraatio saisi iskeä useamminkin ;-). 

Pullaa meinasin tehdä kaksinkertaisen annoksen, lämmitin jo litran maitoakin valmiiksi kunnes huomasin ettei hiivaa ole riittävästi...hetken mietin soittokierrosta naapureille (hiivaa olisi löytynyt takuulla), mutta lopulta päädyin puolitoistakertaiseen annokseen -siihen mihin hiiva riitti juuri ja juuri. 
Kaulimella on tunnearvoa, se on nimittäin lasten papan tekemä :).  

Leipominen sujui joutuisasti, kun sain tyttären avuksi. 


 Lopuksi päästiin herkuttelemaan!


Pullan leipomisen ohella yritin samanaikaisesti tehdä montaa muutakin kotihommaa, ja kuten arvata saattaa niistä suurin osa jäi "vaiheeseen". Eipä ne hommat mihinkään karkaa, tehdään sen mukaan mitä ehtii ja jaksaa :). 

Koitan kovasti opetella sellaista rentoa asennetta näihin kotihommiin...aina ei tarvi urakoida "sata lasissa ja pipo kireällä". Lukemattomien hommien keskellä ilahduttaa ajatus, että tämähän on sitä mitä minä olen aina toivonut -tavallista perhe-elämää ja arkea :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti