torstai 22. toukokuuta 2014

Arkea

Sisällä.
Pyykkivuori valloittamatta, tiskit odottaa.
Ikkunat pesemättä.
Joka paikka tavaraa täynnä -milloin ne kaapit siivotaan?

Kodinhoitohuoneessa on räjähtänyt pommi.
Oikeastaan se pommi on monessa muussakin huoneessa.
Pommin purkajat ovat vähän hakusessa. 

Ulkona.
Nurmikko vihertää, haravointi jäi.
Kukkapenkit odottaa siistimistä. 
Kanervatkin voisi jo heittää menemään.
Ja se kasvimaa...siellä törröttää vielä viime kesän auringonkukkavarret!

Kuitenkin...
Vihertävät puut, heräilevät kukkapenkit.
Laulavat linnut ja kukkuva käki.
Jospa tässä itsekin virkustuu!

***
Siinäpä sitä arkitunnelmia. Aina ei jaksa tai saa aikaiseksi, ja hommat kasautuu. Minusta sekin on ihan normaaliarkea. En ole koskaan ollut erityisen järjestelmällinen, ja tällainen "lorvikatarri" iskee aina silloin tällöin. Työkin vaatii veronsa, välillä sitä on töiden jälkeen kohtalaisen väsynyt.

Blogeissa ja ylipäätänsä some-maailmassa asiat esitetään usein siinä positiivisessa valossa. Mukavahan niitä juttuja on lukea, ja toisinaan niistä saa jopa itsekin inspiraatiota. Tarttuu sitten tuumasta toimeen esim. sen siivouksen suhteen, kun on katsellut ihania sisustuskuvia netistä.

Helppohan meidänkin arjesta olisi tehdä vain niitä kultareunaisia juttuja, mutta ei se ole meidän perheen oikeaa arkea. Meidän arkeen kuuluu se, että välillä on paikat rempallaan vähän siellä sun täällä. Sitten jossain vaiheessa saan jonkun ihme "spurtin" ja touhotan monta asiaa kuntoon lyhyessä ajassa. Kieltämättä olisi vähän helpompaa, jos oppisin sitä järjestelmällisyyttä, täsmällisyyttä ja huolellisuutta. Tiedon puutteesta minua ei voi syyttää, kyllähän minä TIEDÄN miten arjen saisi toimivammaksi, mutta en vain saa asioita käytäntöön. Ihailen niitä tuntemiani ihmisiä, joilla on kaapit järjestyksessä ja kaikki hallinnassa, mutta HALUAISINKO oikeasti olla itse sellainen...ilmeisesti en, koska mikään ei arjessa muutu. Ainakaan vielä.

Eli näillä mennään...jospa sitä saisi ikkunat pestyä juhannukseen mennessä, ja kukkapenkit siistittyä tässä lähiaikoina. Pyykkivuorta jo valloitin eilen :).

Loppuun vielä yksi arkikuva, jonka julkaisin nyt keväällä facebookin arkikuvahaasteessakin. Tämmöistä se arki meidän perheessä välillä on :). Miten teillä?


11 kommenttia:

 1. Ihana, että muuallakin on tällaista arkea! Ja hyvin samoja fiiliksiä tuon tekemisen suhteen löytyy myös täältä.. :D

  VastaaPoista
 2. Tää some/blogikotien siisteys on mielenkiintoinen ilmiö. Musta on ihanaa paeta oman kodin sotkuja ihaniin sisustuskuviin. Toisaalta tunnen syyllisyyttä kun esimerkiksi vanhempieni koti on aina (siis oikeasti aina) järjestyksessä ja siisti. Paitsi sillon, kun mennään käymään ja levitän omat tavarat ympäriinsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, vanhemmilla aina siisti koti....blogeista minäkin inspiraatiota siivoushommiin etsin :) .

   Poista
 3. Lohduttavaa, että muillakin on näin... Meitä on vain kaksi - enkä ymmärrä miten kaksi aikuista ihmistä ei voi saada paikkoja pysymään järjestykessä... :) Mutta kun ei vaan aina jaksa...
  Ihanaa kesän alkamista toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sotkut meillä oli ennen lapsiakin, joten heidän piikkiin ei voi kaaosta laittaa :D. Mukavaa kesää myös sinulle -ehkäpä saamme kesän aikana jonkun nurkan siivottua ;) ?

   Poista
 4. Arki, se niin kaivattu arki :) itse olen sellainen etten rentoudu, jos on tiskit pöydällä..heh, pikkuisen olen jo onnistunut antamaan periksi, mut en kokonaan pysty itseäni muuttamaan, teen jokapäivä vähän, enkä osaa kasata asioita =)
  Mukavaa nähdä se todellisuus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, olisinpa itsekin sellainen, että vähän joka päivä jotakin....tai olenhan minä, mutta se vähän on välillä TOSI vähän :).

   Poista
 5. Sellaistahan se on! Täällä kaamean sekamelskan keskellä istuskelen, eikä haittaa just yhtään.;)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä - tämä on aivan ihana, lohduttava ja realistinen postaus: vertaistukea parhaimmillaan! Minä aikoinaan jo julistin kapinan blogien kiiltokuvaelämää vastaan. Tuletko mukaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Jonkun sortin kapina ollut päällä koko blogin ajan :). Mukana ollaan :).

   Poista