sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Operaatio kasvimaan pelastus

Kävin eilen kasvimaan kimppuun. Se oli täynnä nurmituppaita, juolaa ym. rikkaruohoa. Näky oli aika lohduton ennen hommien aloittamista. 

Tässä jo työstäminen aloitettu. Maa oli kuivaa, joten maan kääntäminen oli kevyttä, ja nurmitupaat sai näppärästi ylös. Tunnin kaivamisen jälkeen näytti jo paljon paremmalta:

Pientä hommaa vielä jäi, mutta enää kasvimaa ei näytä epätoivoiselta :D. Mukavia yllätyksiäkin kasvimaalta löytyi, auringonkukan alkuja ja pari siperianunikkoa :). Vielä on vähän mietinnässä, mitä sinne laitan...pistänkö mansikantaimia, vai jatkanko entisellä salaatti- sipuli- punajuuri-porkkana -linjalla. Siemenvarastoakin pitäisi penkoa ennen kuin teen lopulliset suunnitelmat. 

Kasvimaan kääntämisen jälkeen käänsin katseita kukkapenkkeihin. Pari penkkiä siistin jo edellisen postauksen jälkeen (sain kummasti virtaa siitä lorvikatarri-postauksesta ;-)), mutta nyt katsastin muita penkkejä. Unikot ovat lempikukkiani...näihin en kyllästy koskaan. Annan niiden siementää rauhassa, ja jännityksellä odotan mihin niitä ilmestyy :).

Kukkapenkkikierroksen jälkeen huomasin ihanan yllätyksen nurmikon seasta: keto-orvokki! Nämä olivat tosi pieniä ja suloisia :). 

Inspiraatiota pihahommiin taas olisi, harmi vaan kun nyt on luvattu vähän sateisempia päiviä. Se tietää sääskiä, niitä nimittäin oli jo eilen kaverina kasvimaan kääntöhommissa.

Paljon olisi hommia taas tällekin kesälle, toivottavasti intoa riittää mahdollisimman pitkälle! Hyvä mieli tästä ainakin itselle tulee, pihahommissa mieli virkistyy :). 

2 kommenttia:

  1. Minä laitoin unikkoja viime kesänä ja ilokseni huomasin ,että ne todella siementää - unikkoperhe oli kasvanut !!! - ovat myös yksi minun lemppareistani. Kasvimaa meillä on vaiheessa ...!! ps. meille myös tuli ensimmäiset sääsket eilen häiritsemään puiden istutusta -tosin vasta klo 23.00 aikaan --- paljaat jalat ovat nyt kyllä sen näköiset, mutta ymmärsimmepä siltä päivältä touhut lopettaa. Nyt sitten onkin eilinen lämmin sää muisto vain! Ihan samaa mieltä - pihan hoito on ihan parasta - ei aina, mutta useimmin :)

    VastaaPoista
  2. Unikot on kyllä ihania...pitäisi vielä itsekin nakella lisää siemeniä jonnekin :). Sääsket eivät vielä ole hurjasti lisääntyneet, joten sen puolesta pihalla saattaa olla ihan hyvin. Onneksi taas aurinko paistaa, ei muuta kuin pihalle!

    VastaaPoista