sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannustunnelmia
Mistä juhannustunnelma tulee? Onko se turha juhla, pitääkö juhlia, miten sitä vietetään? Nuorempana piti aina käydä jossakin, mietittiin missä on bileet ja mitä tehdään...nyt vanhempana riittää että on vaan ja ottaa rennosti. Meidän juhannukseen on mahtunut pikkupuuhastelua, kotihommia, grillaamista, oikeastaan sellaista ihan tavallista olemista. Toki on vähän herkuteltu ja juhannussaunaan päästiin kunnon ulkosaunaan -eipä sitä oikeastaan muuta tarvikaan :). Tulipa tuossa mieleen sellainenkin asia, että meidän perheen tarina alkoikin eräästä juhannuksesta vajaa 20 vuotta sitten, kun mieheni kanssa toisemme tapasimme :). Hassua miten pienistä sattumista voi seurata suuria asioita. Niin kuin vaikka tämä meidän perhe :). Juhannussää oli pääosin  meidän kylällä poutaista, joskin kylmää. Synkimmät pilvet menivät naapurikylän puolelta, siellä tuli kuulemma ihan rakeita. 


Juhannusruusu aloitti kukintansa -tosin vain yksi ruusu ehti avautua juhannukseksi, paljon nuppuja on kuitenkin odottamassa.Tarhakielo kukkii edelleen..."Tavalliset" kielotkin kukkivat -näistä tykkään aina vaan! 


Ja mitäpä olisi juhannus ilman saunaa...saunoimme lasten isovanhempien mökillä, löylyt olivat erinomaiset ja pappa oli tehnyt meille vihdankin. 


Näkymää saunan porstuasta. Makiat oli löylyt :).


Ja tulihan sitä herkuteltua, ihanan pehmeän makuista juustokakkua sekä mokkapaloja Marianne-crusheilla päällystettynä. Nam! 


Toivottavasti nämä kelit tästä vähän lämpenisi! 
2 kommenttia: