maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pikainen lomareissuPerheemme teki pienen lomareissun Kokkolaan. Päivällä uimista Vesiveijarissa ja shoppailua kaupungilla. Illalla kävimme kävelemässä Neristanissa, mikä olikin paikkana oikein idyllinen. Jos olisi ihan pakko asua kaupungissa, niin tällaisessa vanhassa kaupunginosassa voisi olla mukavaa :).   Lempikukkani unikot kasvoivat monen talon kivijalan vieressä. Kotimatkalla poikkesimme Toivosen Eläinpuistossa ja Talonpojanmuseossa. Puistossa oli paljon erilaisia eläimiä, niistä suloisimmat kenties pienet kissanpennut, jotka olivat varsin tottuneita ihmisiin ja antoivat hoitaa itseään. Monta muutakin eläintä oli; koiria, possuja, poro, ankkoja ja vaikka mitä. Lapset olivat huomattavasti kiinnostuneempia eläimistä kuin itse museosta :). 


Juhannusruusu toivotti tervetulleeksi portinpielessä. 

 Vanha kansakoulu.  Miltä tuntuisi käydä tällaisessa kaupassa ostoksilla?

 Torppa. 


Museossa käynnin jälkeen huomasin miettiväni sitä, miten paljon maailma onkaan muuttunut lyhyessä ajassa. Elämä on kovin erilaista nyt, kuin isovanhempieni lapsuus- ja nuoruusaikana. Mieleeni palautui myös edesmenneen mummoni tarinoita siitä, kun hän nuorena lähti piikomaan, tai mitä elämä oli kun pappa oli sotimassa. 
Mitähän meidän ajastamme jää jälkipolville? Millaisena meidän aikamme näyttäytyy esim. sadan vuoden päästä? Ovatko kaikki muistomme virtuaalisessa maailmassa, säilyvätkö ne siellä? Museovierailun jälkeen arvostaan taas entistäkin enemmän kaikkia niitä vanhoja esineitä, joita meillä on. Toki moniin esineisiin liittyy muistoja ja ovat siksi tärkeitä, mutta tärkeää on myös säilyttää kaikkea vanhaa jälkipolvillekin. 


Kotiin oli mukava tulla, varsinkin kun juhannusruusu oli puhjennut kukkaan! Ensimmäinen kunnon kukinta näissä puskissa, melkoisista rääpäleistä ne olen kasvattanut. Naapurilta saatuja :).


13 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpöjä taloja! Vanhat talot on upeita. Mä haluaisin tänä kesänä päästä Porvooseen ja Fiskarssiin ihastelemaan tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä aivan ihana paikka. Kannattaa varata aikaa kun sinne menee. Jos pidät vanhoista taloista, kannattaa suunnata elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisan Vanhat talot -tapahtumaan. Siellä pääsee niihin vanhoihin taloihin sitten sisälle asti, ja voi jututtaa omistajiakin. Samalla voi käydä siellä Porvoossa :). Sinne Loviisaan suuntaamme mekin, viime kesänä oltiin eka kerta ja nyt mennään uudelleen :).

   Poista
 2. Ihania taloja, mäkin kävin just vähän aikaa sitten Porvoossa ja postasinkin siitä, sielläon niin paljon tuollaista vanhaa tunnelmaa! Kokkolassa en ole koskaan käynytkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkola on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, varsinkin kesällä :). Vanhat talot ♡.

   Poista
  2. Kokkola on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, varsinkin kesällä :). Vanhat talot ♡.

   Poista
 3. Ihanan idyllinen vanha kaupunki, niin tunnelmallinen :) ruusu onkin komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä millaiset kukat ruusuun saa tänä vuonna :). Näitä vanhoja kaupunkejahan on useampia, missä kannattaisi käydä tutustumassa :).

   Poista
 4. Onpa ihana paikka! Harmittaa, kun Lahdesta (lähin kaupunki) on reivtty suurin piirtein kaikki vanha pois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa minustakin, kun vanhat talot puretaan ja tilalle tulee kerrostaloja. Kyllä vanhaa pitäisi vaalia!

   Poista
 5. Kaunis postaus - kotimaan matkailua pitäisi enemmänkin harrastaa. Niin kauniita paikkoja maa tulvillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hyvä reissu :). Kyllä Suomestakin löytyy vaikka mitä tutustumisen arvoista!

   Poista
 6. Ihania vanhoja taloja!! Tuo kauppa on suloinen! Siellä olisi varmasti kotoisaa käydä ostoksilla enkä yhtään ihmettelisi, jos tiskin takana olisi ystävällinen hieman vanhempi herra tai rouva, joka tietää kaikki lähiseudun tapahtumat ja antaa lapsille extramaistijaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kauppa oli kyllä ihan huippu. Kyllä vanhoissa kaupoissa on enemmän tunnelmaa kuin meidän nykyajan kaupoissa :).

   Poista