lauantai 16. elokuuta 2014

Arjen kaaosta

Arki on alkanut. Loma loppui, työt alkoivat ja koululaisilla alkoi koulu. Sääkin on muuttunut syksyisemmäksi. Upea kesä takana: aurinkoa, lämpöä ja uimista. Mukavia reissuja ja ystävien tapaamisia. Mahtuipa mukaan myös yksi tanssikurssikin :). 

Lomasta tuli nautittua lähinnä löhöilyn ja uimisen muodossa. Suurin osa ikkunoista on edelleen pesemättä, ne kaapit jotka lomalla piti siivota, odottavati sitä suurimmaksi osaksi edelleenkin. Käsitöitä en tehnyt ollenkaan ja kukkapenkitkin saivat rehottaa ihan rauhassa. Varsinainen löhöloma siis. Pienen lomareissun teimme Vuokattiin, ja se olikin oikea aktiiviloma -patikointia, lenkkeilyä ja uimista :). Lomareissusta ehkä lisää vähän myöhemmin kesämuisteluiden merkeissä. Arkivaihteelle siirtyminen on tuottanut hieman vaikeuksia. Onneksi ehtii vielä pari viikkoa harjoitella, ennen kuin harrastukset lähtevät kunnolla pyörimään. Töihin ajoissa ehtiminen on ollut yllättävän vaikeaa, samaten kotiaskareiden haltuun ottaminen. Tätä haltuun ottamista ei yhtään helpota se, että olen koittanut tehdä edes jotain niistä hommista, mitä piti tehdä lomalla, nyt töiden alettua. No, lasten huoneiden kaapit on perusteellisesti siivottu ja osa ylimääräisistä tavaroista jo myytykin, joten pienin askelin tässäkin projektissa mennään eteen päin. Ehkä jonain päivinä meidän kodissa kaikilla tavaroilla on oma paikkansa, eikä ylimääräistä (hirveästi) ole...ehkä ;-). 

Kaikenlaisten hommien lisäksi on tietysti pitänyt kerätä marjavarastoa talveksi. Pakastettuna on jo viisi ämpärillistä mustikkaa ja kolme ämpärillistä punaista viinimarjaa...ja kesällä tietysti tuli pakastettua mansikkaa. Puolukoiden kypsymistä odotellaan, ja voisihan tuota vielä mustikassakin käydä :). Marjastusinnon takia jouduimme kantamaan autotallista arkkupakastimenkin takaisin sisätiloihin, kun kaappipakastin jo täyttyi. Uhrasin pakastimelle oman ompelupaikkani kodinhoitohuoneesta, mutta eipä siellä ole tänä vuonna(kaan) tullut paljoa ommeltua joten ehkäpä tuo tila on nyt enemmän hyötykäytössä. 


Jospa tässä vielä tämän arkivaihteen päälle saisi niin, etteivät kaikki hommat kaadu päälle :). Onkohan kellään muulla ollut arjen aloittamisessa hankaluuksia? 2 kommenttia:

  1. Oi voi - kerta kaikkisen ihana syksyinen maalaismaisemakuva tuo peltokuva :) Tsemppiä arjen aloitukseen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samaa sinulle Maarit! Täytyy yrittää selvitä taas tästä arkihärdellistä :).

    VastaaPoista