sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Leppoisaa ja vauhdikasta

Perjantai. Töissä tappiin asti, kaupan kautta kotiin. Väsyttää...ruuaksi kaupan sämpylöistä ja einespihveistä hampurilaisia. Ruuan ja töiden jälkeinen kooma saippuasarjoilla höystettynä. Ihmeherääminen ja kodin siivousta. Vain Elämää -sarjan säestämänä pölyjen pyyhintää ja pyykkivuoren valloitusta. Lopputuloksena yllättävän siisti koti. Lapset nukkumaan, itse jään neulomuksen kanssa sohvalle katsomaan tv-sarjoja. Mies reissussa, en malta mennä nukkumaan ja valvon myöhään. Nukkumaan kissa kainalossa. 

Lauantai. Hidas aamu, vötkistelyä. Lapset ruudun ääressä, minä surffailen netissä. Aamupala ja pakkaushommia...suuntaamme hyvän ystäväni luokse yökylään. Päivään mahtuu tiukkaa jalkapallomatsia poikien kanssa (ei, emme ystäväni kanssa pärjänneet pojillemme), tyttöjen meikkileikkejä ja "isona" olemista, hyvää ruokaa ja rentoa oleilua. Kohtalaiset iltavillit sänkyjen petaamisen ohessa, kasvatuskeskusteluja ja rauhoittelua. Lasten nukahdettua henkeviä Aino-jäätelön äärellä ja hieman valvomista. 

Sunnuntai. Tytöillä herätys soi jo 6:45 että ehtivät tehdä kaiken mitä ovat suunnitelleet. Samalla sekunnilla täysi tohina päällä, pojat myös hereillä ja käyvät kiireesti aamutoimiin käsiksi...jotta pääsevät heti pelaamaan. Aamupuuhia, petien siivousta ja hieman netissä surffausta. Pari kuppia teetä että herää..pian on jo lounasaika ja taas syödään. Tytöt lähtevät vielä leikkipuistoon eväsretkelle, poikien kanssa otetaan vielä tiukka jalkapallomatsi. Harjoituksen puutetta, en osu palloon ja lauon kohti omaa maalia. Naurattaa niin että vatsalihaksiin sattuu. Äidit eivät pärjänneet, taaskaan. Poikkeuksellisesti juon kupin kahvia, ettei väsy kotimatkalla yllätä. Kotiin kirpparin kautta, muutama pikkulöytö rikkaampana. 

Kotona. Onneksi kohtalaisen siisti koti odottamassa. Ruokaa pöytään, pientä vötkistelyä ja kotipuuhien pariin. Kassit purettu, läksyjä tehty ja pyykkikonekin on pyörinyt. Pian saan miehenkin kotiin :). Kissatkin kotiutuivat ulkoruokinnasta, joten valtakunnassa on taas kaikki hyvin :). 


1 kommentti: