maanantai 6. lokakuuta 2014

Lepopäivä?

Sunnuntain kai pitäisi olla jonkin sortin lepopäivä. Harvemmin se kyllä sitä itselleni on, sunnuntaina nimittäin teen yleensä kaikkia rästihommia, mitä nyt kotoa löytyy. Parhaimmillaan (vai pahimmillaan?) sunnuntaina tulee tehtyä  vaikka mitä, eikä eilinen sunnuntai mikään poikkeus ollut. Pullan leivontaa, pyykin pesua, ikkunoiden pesua, syysvaatteiden tarkistusta ym. ym. Kaikki tapahtui kuitenkin aika leppoisissa tunnelmissa, nimittäin välillä tuli surffailtua netissä, kudottua villasukkaa, katsottua telkkaria jne. Yllättävän tehokasta, kaikki "lorvailu" huomioiden.

Miksi tällaista aherrusta sunnuntaisin? Se taitaa johtua siitä, että sunnuntaina olen jo toipunut viikon töistä, ja virtaa riittää ihan eri tavalla kotihommiin. Mukavahan se tietysti olisi olla vaan, mutta kun sitä tekemistä riittää...ja oikeastaan sunnuntai on jo valmistautumista alkuviikkoon. Nytkin tein eilen ruuat puolivalmiiksi arkipäiviä odottamaan, jotta harrastuksiin meneminen sujuisi vähän jouhevammin. Ihan totta, minä harrastan suunnittelua ;-).

Suunnittelu oli myös tärkeässä osassa kun tarkistin lasten kanssa mitkä syys- ja talvikengät vielä jalkaan mahtuvat. Onneksi syyskenkiä ei tarvitse ihan akuutisti päivittää, Kuomat pitänee ostaa molemmille uudet (kovempien pakkasten varalle), mutta niistäkin on jo muistilappu kokonumeroineen jääkaapin ovessa. Ehken olekaan ihan toivoton tapaus? No, takkiosasto pitää vielä käydä läpi, mutta se vaatii pienimuotoista raivausta että mahdun vaatehuoneeseen....

Joka tapauksessa mukava päivä tämmöinen puuhapäiväkin. Onneksi välillä ehti herkuttelemaan tuoreella pullalla teekupposen ja lehden kera :). Mukavaa viikkoa kaikille!7 kommenttia:

 1. Ihana vastakohta tuohon toiseen retro-postaukseen :)
  Tuo on totta, että lauantai menee usein työviikosta palautumiseen ja sitten sunnuntaina on taas energiaa askaroida kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa oli itsekin huomata miten samalle kuulle oli sattunut kovin erilaiset sunnuntait :).

   Poista
 2. Sunnuntaina on kyllä välillä itsellänikin se puunaus päivä! Hyvä aloittaa viikko siistillä asunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä justiinsa...paitsi meillä se siisteys ei välttämättä kanna edes maanantaihin asti :/.

   Poista
 3. Mun mielestä lepopäivä ei tarkota löhöämistä ja laiskottelua, vaan nimen omaan siitä leipätyöstä irrottautumista. Mulla tosin sunnuntait usein on myös laiskottelupäiviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli muuten Retro Remixin suosituin postaus :)

   Poista
 4. Lauantai levähdetään ja sunnuntai touhutaan.. Näin mulla yleensä.

  VastaaPoista