sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kakkua ja käsitöitä

Tällä viikolla meillä juhlittiin pienimuotoisesti synttäreitä, mieheni sellaisia. Kakun tekoon varauduin hyvissä ajoin, pohjan leivoin jo viikonloppuna niin viikolla selvisi vain kakun täyttämisellä. Harvinaista herkkua ;-). 


Lahjan mieheni arvasi jo etukäteen, vaikken mitään vihjettä ollut antanut...onneksi neuloin kylkiäiseksi myös villasukat niin oli edes jotaikin yllätystä. Niitä sukkia neuloinkin aina silloin kun mieheni ei ollut kotona, niin pysyi yllätys salassa. 


Sukat on seiskaveikkaa,  ja tuo kirja on muuten hauskaa luettavaa. Edellisen Ville Haapasalon kirjan taisin ostaa vuosi sitten synttärilahjaksi. Itselläni nämä molemmat ovat vielä lukematta, monta juttua näistä on minulle kyllä jo referoitu :). 

Puikkoja on heiluteltu nyt muutenkin, tyttäreni halusi uudet lapaset ja langankin hän valitsi itse. 


Lanka on Novitan Hile-lankaa ja neuloin nämä 4:n puikoilla. Ihan peruslapaset, ilman ohjetta nämä väsäsin. Pientä säätöä näiden kanssa oli, alkuun kun ei ollut hajuakaan minkä verran silmukoita kannattaa puikkoa kohti laittaa. Näihin silmukoita tuli 7/ puikko, ja aika istuvaa mallia nämä ovat.  Näistä tuli mukavan paksut ja varmaan myös lämpimät. Kirjoneulelapasetkin ovat työn alla, mutta niistä kuvaa sitten myöhemmin :). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti