sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kakkua ja lumiukkoja

Isänpäivä on kääntynyt illaksi. Päivää on vietetty leppoisan kotoilun ja herkuttelun merkeissä. Isänpäiväkakun leivoin uudella reseptillä, jonka otin uusimmasta Leivotaan -lehdestä. Oma kakkuni ei ihan vastannut lehden kuvaa...tässä kakku näyttää tosi herkulliselta. 


Oma kakkuni näyttää hieman toisenlaiselta; valdelmia ei ole, eikä suklaalastujakaan. Oma kakkupohjani oli varmaan hitusen isompi kuin kuvan kakussa, joten väliin tulevaa voikreemiäkään ei tullut yhtä paksusti. 


Nomparellin ryökäleetkin putosivat sormista välillä miten sattuu, joten sydämestäkin tuli epäsymmetrinen :). 
Kakku oli todela suklainen ja täyteläinen. Pohjaa ei kostutettu mitenkään, siitä huolimatta se oli mehevä. Tuon suklaakuorrutteen valutin tarkoituksella vähän reunojen yli. Voikreemikin oli uusi tuttavuus, sitä en ollut kokeillut aikaisemmin. Kakku oli nimeltään suklainen Viktoriakakku (suklainen versio englantilaisesta Victoria sponge -kakusta). Tätä voisin leipoa toistekin, ja tuota pohjaa voisi kokeilla ihan tavallisen kakunkin pohjana. Kakun seuraksi voisi sopia myös mansikka- tai vadelmakastike. 

Tuossa lehdessä muuten oli vaikka mitä ihania reseptejä...osaa olen kokeillutkin (huonolla menestyksellä, toisesta kakusta voit lukea täältä). Harjoittelu jatkuu...

Kakku saatiin tuhottua jo melkein kokonaan. Päiväkahvit joimmekin vanhempieni kanssa, mukavaa kun tulivat :). Äitini kävi rakentamassa lapsiemme kanssa lumiukonkin, siitä tulikin aika komea! Näin hienoa lumiukkoa meilä ei varmaan ennen ole ollutkaan. Harmi vaan, kun lumi sulaa vauhdilla -ei taida lumiukostakaan olla huomisaamuna paljon mitään jäljellä! 

Lämpimät isänpäiväonnittelut vielä kaikille isille! Erityislämpimät onnittelut haluan vielä antaa omalle miehelleni sekä omille isillemme -lastemme papalle ja ukille. 6 kommenttia:

 1. Mä kanssa joskus kokeilin voikreemi, mutta omani oli toooooosi imelää ja pilasi kakun. Olen huomannut, että en oikein pidä englanninkielisen maailman imelistä kreemi- ja sokerimassakakuista. Tuossa kakussa näyttäsi kuitenkin olevan sitä vain vähäisen, joten todennäköisesti maistuisi oikein hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvää tästä tuli. Toistamiseen en ole kuitenkaan kokeillut, ainakaan vielä!

   Poista
 2. Heh, eiväthän oikeatkaan sydämet ole symmetrisiä, joten hopeakuulasydän on ihan täydellinen!:) Mä en myöskään tykkää kreemistä, joten vadelma voisi olla hyvää tuolla välissä hieman raikastamassa... Upea lumiukko!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiukko oli kyllä hieno...ja kakkukin hyvää semmoisenaan. Yleensä mun leipomukset ei onnistu ihan samalla tavalla kuin ohjeiden kuvissa :D.

   Poista
 3. Hieno lumiukko! Lunta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt vielä niitä lumia toivota kun ei ole ollut vielä kunnolla kesääkään :).

   Poista