sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Käsityökavereita ja epäonnistuneita leipomuksia

Minulla on ilo kuulua porukkaan, jota yhdistää käsityöt. Meitä on kuuden hengen porukka, eri ikäisiä naisia. Osa meistä on työelämässä, osa jo eläkkeellä. Kokoonnumme aina välillä yhteen käsitöitä tekemään, sekä tietysti kahvittelemaan. Tällä viikolla kokoonnuimme meillä. Tällä kertaa käsitöiden ohella selailimme käsityöaiheisia kirjoja ja lehtiä. Niissä olikin selailemista! 


Vieraita ajatellen olin vähän leiponutkin. Leipominen ei vaan ihan mennyt nappiin...vaaleat pursotinpikkuleivät olivat vähän palaneita. Tämän lisäksi pikkuleipiä leipoessani hajotin pursottimenkin, jousi meni rikki mistä johtuen pursotinta ei voinut käyttää. No, ei se pursottaminen meinannut sujua sitä ennenkään...taikina jäi aina pursottimeen kiinni joten pikkuleipien "pursottaminen" oli hieman haasteellista. 
Olin leiponut myös kuivakakkua, uudella reseptillä. Taikinaan laitettiin After Eight -suklaata, joten odotukset kakun suhteen olivat korkealla. Taikinan teko sujui ongelmitta, mutta paistaminen ei...paistoin kakun tähden muotoisessa vuoassa. Tähden sakarat paistuivat hyvin, mutta kakun sisärengas paistui hitaammin. Tästä syystä kakun sisus lässähti eikä kakku nyt ihan tähdeltä näyttänyt. Kakkua vuoasta irrottaessani huomasin myös, että osa suklaasta oli painunut pohjaan, mistä johten taikina oli paikoin hitusen raakaa. Eihän siitä kakusta mitään kauniita palasia saanut leikatuksi, mutta hyvältä se maistui silti :). 
Koska leipomukset jäivät vähän epämääräisiksi, leivoin vielä ennen vieraiden tuloa torttuja kaupan valmistaikinasta. Hillon parasta ennen -päiväys oli täyttynyt jo pari kuukautta sitten, mutta ei sitä vielä mausta huomannut :). 


Jospa ensi kerralla leipomukset onnistuisivat vähän paremmin :). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti