sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Totuus vai osatotuus?

Blogimaailmaa seuratessa sitä aina välillä miettii, millaisia välähdyksiä blogeja kirjoittavat elämästään tarjoavat. Loppujen lopuksi postaukset antavat aika kapean kuvan elämästä. Blogeja on myös kovin erilaisia, eri teemoihin ja aiheisiin painottuneita. Tällöin blogit tietysti tarjoilevat lähinnä teemaansa sopivia postauksia. Tarjolla on sisustusta, muotia, käsitöitä, urheilua, hyvinvointia, yhteiskunnallisten asioiden pohtimista ja paljon muuta. 

Oma blogini lähti liikkeelle ajatuksesta, että tavallinen arki on parasta, ja että arkea pitäisi osata arvostaa. Siihen arkeen kuuluvat tietysti monenlaiset vastoinkäymiset; välillä sairastetaan, myöhästytään töistä, ollaan väsyneitä ja koti on kaaoksen vallassa. Toki nämä vastoinkäymiset ja hankaluudet aina turhauttavat ja ärsyttävät, mutta siltikin se minusta kuuluu siihen tavalliseen arkeen. Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että joskus minäkin sorrun valittamiseen, mutta pääsääntöisesti yritän aina muistaa myös ne asiat, mitkä ovat hyvin. Ja niitä on paljon! 

Eilisestä voisin kirjoittaa kaksi hyvinkin erilaista postausta. Otetaan ensin se positiivinen (ja hieman vääristynyt) näkökulma. 

Leipomispäivä! 
Pakkanen kiristynyt ja lumisade vähentynyt. Leivinuunin lämmitystä ja lämmön hyödyntämistä. Kunnolla kun lämmittää, niin pääsee herkuttelemaan vastapaistetulla rieskalla :). Ohjeen mukaan nämä ohrarieskat pitäisi leipoa piimään, mutta piimän puutteessa tein rieskat tällä kertaa veteen. Ja kyllä, näin tuli ainakin omaan makuun parempaa rieskaa. Puoli litraa vetta, 7 desiä ohrajauhoja, 3 desiä vehnäjauhoja ja suolaa 1-2 teelusikallista (laitoin 2 tl, mieheni mielestä suolaa olisi voinut olla vielä enemmän).  Helppoa kuin mikä. Taikina on tosi löysää (varsinkin veteen tehtynä), joten rieskat muotoillaan jauhoitetuin sormin -ja siltikin taikinaa tahtoo tarttua käsiin. Tällä kertaa kyllä jauhoja holahti vähän liikaa taputteluvaiheessa ("fiksuna" kun ripottelin niitä jauhoja myös rieskojen (taikinaläjien) päälle vähän reilummalla kädellä ennen muotoilua) joten rieskat maistuivat osin hieman liian jauhoiselta (kun sitä jauhoa oli siis siinä rieskan päällä, enkä saanut sitä rapsuteltua paistamisen jälkeen kunnolla pois). Hyvää oli silti! Lämmin rieska ja voita päälle -voiko parempaa ollakaan :). 
Esikoinen toivoi ruuaksi hampurilaista, joten leivoin sitten sämpylöitä ja paistoin pihvejä samaisen leivinuunin lämmössä. Hyvää oli tämäkin, ja taatusti terveellisempää kuin pikaruokalasta. Ja itsetehtyä :).
Sitten se kolikon kääntöpuoli. Oikeasti nukuin eilen liian pitkään, ja koko aamupäivä meni ihan sängyssä makoillessa ja netissä surffatessa. Todella järkevää...varsinkin kun tekemistä olisi ollut. Mikä "parasta", laiskana äitinä en rajoittanut lasteni ruutuaikaa lainkaan, ja saldona oli liian monta tuntia nörttäilyä, sekä lapsilla että äidillä. Että tämmöinen kasvattaja tällä(kin) kertaa :/ .

Taloa oli pakko lämmittää, joten leivinuuniin sentään laitoin tulet. Koko päivän oli tosi laiska olo, mutta ihmeen kaupalla sain itsestäni sen verran irti, että paistoin uunin lämmössä rieskaa. Ja koska poika toivoi hampurilaisia, paistoin vielä sämpylät ja pihvitkin. Sentään jotain sain tänään tehtyä. 

Lisäys sunnuntai-aamulta: kettiö vielä siivoamatta, taikinakuppeja vielä tiskipöydällä ja kyllä niitä astioitakin löytyy tuosta ruokapöydältä. Ihan hyvin mahtui aamupalaa syömään, kun vähän siirsi eilisiä astioita pöydän reunalle. Tosi laiska meininki siis eiliseltä. Pientä ryhtiliikettä yritän tähän päivään :). 

Miten erilainen kuva päivästäni olisi teille jäänytkään, jos olisin jättänyt tuon lopun pois. Oikeasti siis olen ollut tosi laiska, vaikka alunperin ajattelin tehdä yhtä jos toista. Joten omasta mielestäni eilinen päivä meni  ihan hukkaan -paremminkin aikaansa olisi voinut käyttää. 
Paljoa ei tarvi eilisestä tsempata että on jo parempi päivä :). 

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :). Itse tehty on yleensä parempaa kuin hampurilaispaikasta ostettu....joskus vaan on helpompi hakea sitä valmista ;-).

   Poista
 2. Hauska postaus! Asia on aina niin kuin sen haluaa näyttää tai kertoa :) Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Viikonloppu menikin sitten vähän muissa hommissa kuin ajattelin, mutta siitä lisää myöhemmin....:D.

   Poista
 3. Laiskottelu on kyllä ihan hyvä juttu! :D Elämän suola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on...minä vaan toisinaan osaan sitä liiankin hyvin :D.

   Poista
 4. Näyttääpä hyviltä! Ja minäkin osaan kyllä välillä laiskottelun vähän liian hyvin :D

  VastaaPoista