perjantai 20. helmikuuta 2015

Kodin"hoito"huone

Onko teillä kotona paikkoja, jonne tavara kasautuu? Paikkoja, jotka siivotaan viimeisenä? Jos ehditään/ jaksetaan? 

Meillä on. Oikeastaan niitä on kaksi. Kodinhoitohuone ja työhuone (syvä huokaus). Usein rojua kertyy myös tuulikaappiin. Ja tiskipöydälle...ja..

Otos elävästä elämästä alkuvuodelta. Läjät sittemmin vaihtuneet useampia kertoja. 


Meillä usein moni muu tekeminen menee siivouksen edelle. Vaikka toisaalta, sitten kun saa siivottua, sekin on mukavaa. Siivouksesta ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä (tämä toteamus lähinnä tässä itseäni varten). Onnekseni en ole ainut, jonka huusholli on vähän niin ja näin. Aika kivalta tuntui lukea artikkeli missä kodinhoito oli suunnilleen samoissa kantimissa kuin meilläkin.

Sinänsä huvittavaa, että yksi niistä meidän talon ongelmapaikoista on juuri kodinHOITOhuone. Tai no, voi kai senkin kodinhoidoksi laskea, jos pyykkivuoret (ja muitakin vuoria) voi piilottaa sinne kodinhoitohuoneeseen. Tai jos ei voi piilottaa, niin ainakin sen kodinhoitohuoneen oven voi laittaa kiinni, niin niitä epämääräisiä läjiä ei tarvitse katsella muissa tiloissa (tai ainakin niitä läjiä on vähemmän). 

Osaksi epämääräisiä läjiä kertyy sen vuoksi, että tavaraa on paljon (=liikaa). Meillä kierrätetään tavaraa kiitettävästi, mutta siitä huolimatta tavaramäärä ei vähene (ehkäpä päinvastoin). Eli käytöstä poistuneet lelut/ vaatteet/ muut tavarat laitetaan kyllä kiertoon mutta...tilalle tulee hankittua aina uutta, tai sitä käytettyä. Kirpputorihankintoja tulee tehtyä aika helposti, joskin siinä(kin) olen yrittänyt nostaa hankintarimaa korkeammalle.

Tavaroille ei myöskään aina oikein löydy sitä oikeaa paikkaa. Tai ongelma on se, että niitä oikeita paikkoja on useampia, ja sitten tavaroita on siellä täällä. Lisäksi tunnustan hamstraavani käsityötarvikkeita, vaikken juurikaan ehdi käsitöitä tekemään. Samasta syystä säilytän myös tavaroita, joista ajattelen tuunaavani tai askartelevani jotakin... joten säilytystilat pursuilevat. Eli periaatteessa, kaapeissa on osittain ihan turhaa tavaraa. Tai turhia ne ovat ainakin siinä tapauksessa, etten ehdi niistä mitään askartelemaan tai tekemään.

Asiaan on kaksi ratkaisua. Joko järjestää aikaa käsitöille ja askartelulle. Tai sitten siivota ne kaapit ja reilusti pistää tavaraa kierrätykseen. Mutta sen sijaan...surffailen netissä ja saan lisää käsityö- ja askarteluidoita.
Toivoton tapaus?

Ehkäpä lähden tästä sinne kodinhoitohuoneeseen...tai kaivan jonkun käsityön esille :).
Rentoa viikonloppua!


Ps. Ajoittain kodinhoitohuoneemme on myös ihan siisti -ainakin hetken aikaa!
4 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa työhuone sotkuinen. Siivouskunto loppuu aina kesken ja sitten työhuoneen ovi vaan kiinni ja valmista tuli. Lisäkis vaatehuonetta emme ole siivonneet piiiiitkään aikaan.Nyt mua alkoi vähän se innostaa, kun ajattelin, että olis hauska tapetoida se jollain tosi räväkällä tapetilla Muut seinät on tosi neutraaleja, niin olis kiva koklata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä siivouspuuhiin ja remontteeraamiseen :). Onneksi ovet saa aina -ainakin hetkeksi- kiinni!

   Poista
 2. Sellaista se tuppaa olemaan.;) Kun siivoaa yhden paikan oikein hyvin, niin toinen repsahtaa. Hieman auttaa, kun tavaroille on edes teoriassa olemassa omat, oikeat, paikkansa. Silti esim. vaatehuoneet täytyy "räjäyttää" aika ajoin.:) Nykyihmisten ongelmia...

  VastaaPoista
 3. Mä niin toivoisin, että meillä olis kodinhoitohuone, että olis joku tuollainen. Ennen se oli tuo lapsen huone, mutta nykyään se on lapsen käytössä. :)

  VastaaPoista