sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Miljönäärikeksit

Lueskelin viime viikolla kirjastossa uusinta Kotivinkkiä. 
Lehdessä oli herkullisen näköisiä miljonäärikeksejä ohjeen kera. 
Nappasin lehden sivuista valokuvan ja päätin kokeilla reseptiä talvilomalla. 
Inspiraatiokuva tässä, eikö näytäkin herkulliselta?



Keksit valmistetaan pienellä uunipellillä. 
Ensin paistetaan tuo pohja, sitten sen päälle keitetään täyte ja lopuksi sulatetaan päälle suklaa. 
Täyte keitetään kondensoidusta maidosta, vaaleasta siirapista ja voista. Kaadetaan kypsän pohjan päälle ja annetaan hyytyä. 
Lopuksi sulatetaan suklaa, levitetään se päällimmäiseksi ja annetaan jähmettyä. 
Koristella voi nompareilla ym. 
Ja olihan hyvää!

Makeannälkään ei näitä tarvitse kuin pienen palan, on sen verran tuhtia tavaraa :). 





3 kommenttia:

  1. Pitäisköhän Ruusumuorinkin opetella?

    VastaaPoista
  2. Näitä oli oikeasti helppo tehdä, aikaa vaan pitää varata hyytymisiin. Ja nämä pitää ainakin kesällä säilyttää jääkaapissa, muuten menee täyte turhan pehmeäksi (vaikka hyvää se on silloinkin).

    VastaaPoista