sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Seeprakakku kokeilua

Salmiakin ystävänä halusin kokeilla Kinuskikissan seeprakakkua
Kinuskikissan kakku näytti täydelliseltä. 

Ohjetta oli helppo seurata. 
Tekeminenkin oli helppoa. 
Vaikein osuus oli se salmiakkikiisselin ja vaniljatäytteen kaataminen. 
En saanut täytteitä kaadettua niin, että niistä olisi tullut tuo täydellinen seeprakuvio. 
Niinpä päädyin tekemään useiampia "keskuksia" versiooni. 
Lopussa täytteet eivät enää levittyneet tasaisesti toivutulla tavalla, vaan jäivät lillumaan päälle, vaikka yritin muuttaa kaatokorkeutta ohjeiden mukaisesti. 
Kaataminenkin oli sotkuista hommaa...päädyin laittamaan vaniljatäytteen kannuun...
...mutta kun kaadoin sitä kannuun isommasta astiasta osa meni pöydälle. 


Lopuksi päädyin vielä tekemään tiikerikakkukikan; sekoittelin täytettä haarukan avulla sekaisin. 
Tämä pelasti ulkonäköä sen verran, ettei kakkuun tullut epämääräisiä salmiakkipalloja. 


Hyytynyt kakku näytti tältä:



Kakun rakenne oli tosi "hyllyvä", minkä huomaa tuosta alapuolella olevasta kuvasta. 
Rakenne on siis tosi paljon erilainen, kuin juustokakuissa. 


Mutta tämä oli hyvää! 
Ei ollenkaan liian makeaa, ja salmiakki maistui hyvälle!
Vaniljakiisselissä käytin Jacky-vaniljavanukasta ja Arlan Ihana-vaniljajugurttia. 
Tämähän on se kakku, minkä vuoksi apteekit myivät loppuun salmiakki-mixerit vähän aikaa sitten :). 

6 kommenttia:

  1. Oijoi, herkulliselta näyttää! Salmiakin ystävä täälläkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi hyvää, kannattaa kokeilla :).

      Poista
  2. Wow, onpa kaunis! Rakastan salmiakkia, slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Aika paljon tässä on syömistä, mutta tämän voisi tehdä niinkin että tekisi tuota vaniljatäytettä vaikka puolikkaan annoksen. Näin ei tulisi itsekään syötyä liikaa....

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää...ja maku vaan parani seuraavana päivänä!

      Poista