torstai 16. heinäkuuta 2015

Lomareissu Pirkanmaalla

Teimme lomareissun Pirkanmaalle, Tampereelle. 
Koska ajomatka oli kohtuullisen pitkä, mennessä yövyimme Kuortaneella. 
Sää oli aika kylmä, mutta siitä huolimatta lapset kävivät pulahtamassa Kuortanejärvessä. 


Illalla oli komea auringonlasku, sitä oli ihan pakko käydä kuvaamassa! 


Kuortaneelta poikkesimme Tuurin kyläkaupassa. Onhan se tosi mahtipohtinen kauppa. Ja ihan hirveästi asiakkaita. Laaja ja monipuolinen valikoima melkein kaikkea mahdollista. 
Yhtään en ollut ostotuulella, kunhan nyt suunnilleen käveltiin kauppa läpi. 
Hintatasoa en kyllä mitenkään erityisen edullisena pitänyt, mutta lähinnä kävinkin hypistelemässä joitakin merkkivaatteita urheilupuolella. 
Ja sitä paitsi, koko ajan takaraivossani oli ajatus, että ostan tarvitsemani mielummin kotipaikkakunnalta. Enkä kyllä nyt oikeastaan tarvinnutkaan mitään. 
Joten halvalla selvittiin! Tampereella "pakollinen" käyntikohde oli tietysti Särkänniemi. Onneksi sää suosi, ja saimme nauttia jopa lämpimästä auringonpaisteesta. 
Lapsilla oli mukavaa, kaikki hurjat vemputtimet tuli kierrettyä. 
Meillä aikuisilla pysyi jalat tukevasti maan pinnalla, mitä nyt Näsinneulassa kävimme pyörähtämässä. 

Näsinneulaa mukavampi näköalapaikka oli minusta ehdottomasti Pyynikin näkötorni. 
Siellä kävimme myös juomassa munkkikahvit, totta kai :). 


Itse keskustaa emme tällä reissulla ehtineet juurikaan kiertää. Tammerkosken aluekin jäi tosi pikaiselle tutustumiselle. Mikä tarkoittanee sitä, että täytyy vierailla Tampereella uudemman kerran :). 


Kalevan hautausmaallakin kävimme, sieltä löytyivät mm. Juice Leskisen ja Väinö Linnan hautapaikat. 
Hautausmaalla oli mukavan rauhallinen tunnelma. Täysi vastakohta Särkänniemen hulinalle! 
Yövyimme Pyynikissä hotelli Rosendahlissa. 
Valinta osoittautui loistavaksi, hotellin vieressä oli komeat järvimaisemat, hienoja kallioita ja tietysti Pyynikinharju, tuo maailman korkein soraharju ja valtakunnallisesti arvokas maisemanähtävyys. 
Kyllä on mahtavat lenkkimaastot Tampereella, Pyynkinharju ja Pispalan portaat :). 

Illalla kävimme kävelemässä Pyynikin rantakallioilla. 


 Kaiken kaikkiaan olimme Tampereella kaksi yötä, mikä oli aivan liian vähän :). 
Mutta toisaalta -kotiinkin oli mukava tulla, ja ainahan se kotisänky hotelliyöpymiset voittaa :). 
Erityisen tyytyväinen olin siihen, ettemme kotiutuneet suuremman tavaramäärän kanssa kuin lähtiessä. Joten ihan hyväkin, ettemme niitä kauppoja ehtineet enemmälti kiertelemään! 


4 kommenttia:

 1. Tampere on niin kiva kaupunki - mutta tuo Tuuri ... :D olen yhden ainoan kerran käynyt siellä - ja sekään ei ollut minun tahtoni vaan luokkaretken enemmistö tahtoi piipahtaa :).. Sana mahtipontinen on kyllä niin oikea.Minulle tulee siitä myös mieleen teennäinen. Varmasti ihan ok kun tietää mitä tahtoo ostaa/tarvitsee - mutta juosta nyt sinne vain siksi ,että on pakko jotain ostaa :) hassua. Minäkin kulutin aikani hypistelemällä ja palasin ilman ostoksia jatkamaan matkaa :) halpa kauppa sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko että tulee toista kertaa Tuurissa käytyä :). Minusta se ei ollut edes erityisen halpa, tai sitten hypistelin vääriä hyllyjä :D.

   Poista
 2. Kauniita kuvia - erityisesti nuo järvimaisemat sekä hotelli Rosendahlin kuja! Voih, minä olen opiskellut Tampereella, tuli ihan ikävä sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt tarkoituksella panostin vähän enemmän tähän kuvapuoleen, kuvat on otettu oikealla kameralla eikä puhelimella :). Tosi kivalta kaupungilta kyllä vaikutti, mutta en kyllä siltikään haluaisi asua kaupungissa, edes Tampereella :).

   Poista