sunnuntai 16. elokuuta 2015

Marjaterveiset

Marjasato alkaa olla parhaimmillaan.
Syömme mieheni kanssa marjoja päivittäin, smoothien seassa. 
Nyt olen kerännyt marjoja taas vuoden tarpeisiin. Marjat olen pakastanut noin kahden desin annospusseissa, jolloin smoothimarjat on helppo ottaa aina pussi kerrallaan pakkasesta. 
Tällä laskuopilla marjapusseja tarvittaisiin pakkaseen 366 kappaletta, kun karkausvuosikin sattuu kohdalle. Se tekee 73,2 litraa marjoja. Jotta marjoja riittäisi vähän muuhunkin, marjoja pitäisi saada vähintään 80 litraa pakkaseen. 
Pusseihin pakastamalla marjoja muuten pahtuu pakkaseen paljon enemmän kuin rasioissa, suosittelen! Eivätkä ne marjat siellä pusseissa liiskannu vaikka päällekkäin pinotaankin. Mansikat pilkoin pienemmiksi, jolloin nekin saa vähän pienempään tilaan. 

Mustikoita on pakastettu nyt 35,4 litraa -tosin näitä on jo syöty pakkasesta. 
Mansikoita ostin 22 kiloa, ja mansikoita syötiin tosi paljon suoraan suuhun. Näitä pusseja en ole laskenut, mutta mansikoista ei niin hyvää smoothieta tulekaan. Mansikat menevätkin ennemminkin tyttären mahaan ja satunnaisesti mansikkasoppaan. 


Viinimarjokin olen pakastanut yhden ämpärillisen verran. Sen kävin poimimassa naapurin pensaasta -tosin ihan luvan kanssa :). Kesäpaikan manrjapensaatkin pitäisi käydä tyhjentämässä, ja äidiltäni saan vielä vähän lisää. 


Oman pihan mustikat odottaa vielä poimimista. Veikkaan, että ainakin viisi litraa tulee tästä omaltakin pihalta. 


Puolukat ovat kypsymässä, niitä poimimaan sitten vähän myöhemmin. 


Oma omanapuukin tekee omenoita ensimmäistä kertaa. Jospa näitäkin pääsisi kohta maistamaan!


Niin että menkää metsään, sinne minäkin menen!

1 kommentti:

  1. Minä en ole poiminut yhtään mustikoita pakastimeen asti tänä vuonna.. Saa nähdä saanko poimittuakaan. Mansikoita ostin kuitenkin, ja pihalta on kohta poimittu viinimarjat!

    VastaaPoista