maanantai 31. elokuuta 2015

Vanha Porvoo ja Haikon Kartano

Vietimme mieheni kanssa miniloman Porvoossa. Yövyimme Haikon Kartanohotellissa. Upea paikka! Olimme samassa paikassa viime vuonnakin, joskin silloin kylpylähotellin puolella. Postauksen tuosta lomasesta voit lukea täältä. Vuosi sitten jo ajattelimme, että mitä jos vielä yöpyisimme joskus siellä kartanohotellin puolella. Nyt sitten toteutimme tuon ajatuksemme. 

Kartanohotellin asukkaana vierailuun saa pientä luksusta. Huone tietysti oli upea kattokruunuineen. 
Tulopäivänämme ehdimme vielä iltasella Porvoon Ostosten Yö -tapahtumaan vanhaan Porvooseen. Porvoon putiikkeja emme niinkään kierrelleet, hieman kiertelimme vanhassa Porvoossa ja haistelimme tunnelmaa. Porukkaa olikin mukavasti liikkeellä. Vanha Porvoo on upea paikka! 

Reissumme pääsyy oli jälleen Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma, mutta siitä postaan vielä erikseen. 
Haikossa olikin sitten Ferrareiden kokoontumisajot samaan aikaan vierailumme kanssa. Täytyy sanoa, että nämä autot keräsivät kovasti huomiota. Kuvia ottivat monet muutkin kuin me...kävi siellä minihameisia naisiakin auton vieressä poseeraamassa (minä en kuulunut heihin ;-)). 


Vielä tuosta kartanoyöpyjien luksuksesta. Aamiainen on kartanon vieraille katettu omaan saliin. Pöytä on katettu valmiiksi, ja aamiaiseen kuuluu kuohujuoma. Kahvi ja tee tarjoillaan suoraan pöytään, ja kartanon vieraille on aamiaisjälkkärinä tarjolla myös hedelmiä, marjoja ja  Brunbergin suukkoja. Pieniä juttuja, joista tulee hyvä mieli. 


Ehdottomasti suosittelen tutustumaan Porvooseen ja Haikon Kartanoon. Haikon Kartanon ympäristö on muuten myös upea, joten aikaa kannattaa varata myös siellä kulkemiseen. 

Kotona palattiinkin sitten normaaliin päiväjärjestykseen heti reissun jälkeen, ruohon leikkuuta ja pyykin pesua :). 

4 kommenttia:

 1. By Pia`s näytti olevan siellä myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, ostoksille en kuitenkaan mennyt kun en ollut yhtään sillä tuulella :).

   Poista
 2. Porvoo on todella kaunis kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tosi pikaisesti siihen tutustuimme, nähtävää varmasti riittäisi vielä toiselle (tai siis kolmannelle) kerrallekin :).

   Poista