maanantai 7. syyskuuta 2015

Loviisan Wanhat talot 2015


Reilu viikko sitten kävimme Loviisan Wanhat talot -tapahtumassa. Tämä oli meille toinen kerta, ensimmäisen kerran kävimme tapahtumassa viime vuonna. 
Viime vuodesta viisastuneena emme yrittäneetkään tällä kertaa nähdä kaikkea. 
Päädyimme kiertämään alueella, minne emme viime vuonna ehtineet ollenkaan. Taisimme kiertää vain vajaa 10 kohdetta. Sen lisäksi kiersimme kirpputorialuetta ja keräilymessupöytiä. Ostoksia emme kuitenkaan sen kummemmin tehneet, katselimme vain. 

Tällaisella hitaammalla tahdilla kiertely oli mukavaa. Monissa taloissa oli kauniit pihat. Pihoja oli myös somistettu kekseliäästi. Ulkokuistit olivat kutsuvia.Sisältäkin löytyi paljon kaunista katseltavaa. 
Monentyylistä, monella tapaa remontoitua. Viimeisen päälle viimeisteltyä ja boheemimmalla tyylillä tehtyä. Itse katselin enemmän sisustuksia ja pihoja, mieheni taas sitä remontoinnin jälkeä. Ehkäpä tästä reissusta jotakin inspiraatiota jää takataskuun....

Lopuksi piipahdimme vielä Kukkukivellä, Loviisan punaisessa tornissa. Näköalatorni on vuodelta 1906. Maisemat tornista ovat varmasti mukavat, nyt kohdallemme osui kuitenkin sadekuuro ja ukkonenkin jyrisi, joten en tuonne huipulle uskaltautunut. Käymisen arvoinen paikka tämäkin! 
Iso kiitos kaikille kotinsa avanneille. Ja hienoa, että vanhoja rakennuksia pidetään kunnossa. Tsemppiä kaikille niille, joiden remonttiurakka on vasta alkutaipaleella! 

Loviisan Wanhojen talojen kohteista voit lukea täältä. Tapahtumasta on myös paljon blogikirjoituksia, joita löytyy tapahtuman facebook-sivulta

10 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kauniilta! Kävittekö Tuhannen Tuskan kahvilassa?

  VastaaPoista
 2. Kaunista oli :). Tuo kahvila jäi kokematta...ja varmasti monta muutakin juttua olisi voinut tehdä. On vaan niin pitkä matka, että kun puolen Suomen läpi matkustaa, ei viikonlopussa ehdi kuin vähäsen...

  VastaaPoista
 3. TERVETULOA ENSI VUONNA KAHDEKSI PÄIVÄKSI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :). Näkemistä kyllä riittäisi kahdellekin päivää ihan helposti, silloin ei tarvisi kiireellä hötkyillä :).

   Poista
 4. Voi miten ihania taloja! Olen ihan sanaton.

  VastaaPoista
 5. Oi, jopas on Loviisassa idyllistä - en ole tajunnutkaan! Tuli ihan hinku käydä siellä...

  VastaaPoista
 6. Oi ihana mitä taloja! Tuollaiseen kun pääsisi joskus asumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kyllä oli aika ihania :). Kovan työn ovat talojen omistajat tehneet.

   Poista