maanantai 9. marraskuuta 2015

Sujuva arki

Viime postaus sai miettimään, mistä sujuva arki oikein koostuu. 
Eri ihmiselle se merkitsee varmasti eri asioita. 

Vaikka ärsyynnynkin kotiöiden kasautumisesta ja kodin valtaavasta kaaoksesta, 
ne eivät kuitenkaan ole sujuvan arjen kannalta minulle kynnyskysymyksiä. 

Minulle sujuvaan arkeen liittyy kiireettömyys. 
Siis se, että iltaisin olisi aikaa. Joko niille kotitöille tai vain sohvalla lösyämiselle. 
Ettei pakollista menemistä olisi kovin paljoa. 

Helpommin sanottu kuin tehty! 
Kummasti niitä menoja aina joillekin päiville kasautuu. 
Pitkä päivä töissä, pikku pyörähdys ja taas mennään...kauppaan, kirjastoon, harrastuksiin....

Pakollisia menoja itselläni on yleensä kaksi viikossa, torstain ja perjantain tanssitunnit. 
Mutta kaikkea muutakin välillä ilmaantuu. 
Lasten luokkaretkirahaston kartuttamiseen liittyvää myyntivuoroa, harrasteporukan tapaamista, rästihommien purkua töissä ja pitempää työpäivää. 
Onneksi joka viikko ei kuitenkaan ole toimintaa täynnä. 

Mitä sinulle sujuva arki merkitsee? 
Sen miettimiseen apuna voi käyttää vaikkapa Sandy Talarmon sujuvan arjen tehtävää

Sujuvaa viikkoa itse kullekin!


12 kommenttia:

 1. Ite tunnistan kans tuon tunteen ja mietin monta nuorta perhettä lähipiirissä mitkä painii arjen ympyröiden keskellä

  VastaaPoista
 2. Heippa Outi, kiva kun kommentoit :). Arjen ympyrät on kyllä välillä kiemuraisia. Ihan hyvä välillä pysähtyä miettimään milaista arkea toivoo ja mitä sen eteen voisi tehdä. Joku on mielellään menossa, joku toinen taas rentoutuu sohvalla vilttiin kääriytyneenä. Ja kaikkea siltä väliltä. Sitten on vielä ne lasten tarpeet ja odotukset kumppanin ajatuksia unohtamatta. Osa tietysti vielä huolehtii omista iäkkäämmistä vanhemmistaankin. Aikamoista palasten sovittelua!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiire on kamalaa. Se syö jaksamista ja lisää stressiä. Itse yritän järjestellä menot sopivasti, jotta kaikkina päivinä ei jouduttaisi juoksentelemaan sinne tänne vaan joskus voisi vain olla. Aurinkoista päviää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :). Meillä tahtoo menot aina kasautua, mikä kyllä on osaksi sen suunnittelun puutetta! Toiset viikot vaan on sellaisia, että menemistä riittää...

   Poista
 4. Koriäitinä ollessani olen alkanut rakastamaan tätä tavallista arkea, silloin kun tuntuu, että asiat ovat hanskassa. Kiire ja kelloon tuijottaminen ei ole mukavaa, mutta onneksi löytyy niitä pieniä huilailuhetkiä, omia tuokioita ja päiviä, jotka yritän rauhoittaa kiireettömyydelle. Mukavaa viikkoa! <3

  P.S. Kuvan kello on ihanan sympaattinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on meidän kesäpaikassa lipaston päällä...ei kylläkään toimi mutta eihän siellä aikaa tarvi niin tietääkään :). Tavallinen arki on kyllä sitä parasta :).

   Poista
 5. sujuva arki on väliin vain puheissa :D maanantai on sellanen kaaos-iltapäivä,ett huh huh...onneks ei kuitenkaan joka päivä. Ku monesta lapsesta muutama on erityis-lapsi,jotka vaatii vähän enemmän,ni sitä menoa piisaa...Onneks arki kuitenki on pääosin sujuvaa,ei jatkuvaa kaaosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitä sujuvaakin arkea on :). Ja se satunnainen kaaos on varmaan meille monelle tuttua, vaikkei erityslapsia olisikaan!

   Poista
 6. Myös mulla sujuvaan arkeen kuuluu aika isolta osin kiireettömyys! En tykkää sopia mitään tarkkoja aikatauluja, sillä kahden pienen kanssa lähteminen ja eteneminen saattaa saada yhden jos toisenkin mutkan matkaan. Pahinta on, jos pitää iltapäivällä tähdätä jonnekin, sillä silloin menee koko päivä valmistautuessa! Toisaalta mun sujuvaan arkeen kuuluu myös suunnitelmallisuus ja ennakoitavuus: inhoan niitä hetkiä, kun joskus jääkaappi pääsee niin tyhjäksi, että on pakko sovittaa johonkin pikkurakoon kaupassakäynti, vaikka mielessä olisi ollut jotain ihan muuta tekemistä. Samoin se, että tarvittavat vaatteet ovat puhtaina silloin kun pitääkin tai se, että kerhopäivien eväsrasiat on tiskattu ja pesty, ovat pieniä mutta sujuvan arjen kannalta isoja juttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloinhan se arki on kiireettömämpää kun on vähän suunnitellut ja valmistellut. Pitäisi itsekin vielä vähän parantaa sillä suunnittelupuolella :).

   Poista
 7. Inhoan kiirettä. Odotan mielummin vaikka puoli tuntia paikanpäällä kuin myöhästyn. Silti vähän deadlinet paukkuu koulussa, että opettelua vielä on. Mun vuorokausirytmi on tällä hetkellä niinikään ihan sairas. Valvon yöt ja nukun päivät… Ihana tuo kello muuten =)

  VastaaPoista