keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kenelle ja miksi blogata?

Kivempi blogissa haastettiin pohtimaan bloggaamista hieman syvemmin. Kenelle kirjoitetaan, lukijoille vai seuraajille? Lukijaksi määriteltiin sellainen satunnainen kulkija, joka eksyy blogiin esimerkiksi tiedonhaun kautta. Tälläinen lukija ei todennäköisesti enää uudelleen eksy blogiin. Minusta tällaista lukijaa voisi kuvata satunnaiseksi googlettelijaksi tai netissä surffaajaksi. 

Seuraaja sen sijaan on henkilö, joka saa tiedon uudesta postauksesta jonkun ohjelman kautta. Tämän blogin seuraajista suurin osa saa ilmoituksen Facebookin tai Instagrammin kautta. Seuraaja on kiinnostunut blogin sisällöstä laajemminkin, ja hän todennäköisesti käy lukemassa blogia säännöllisemmin. Seuraaja voi toki olla myös sellainen "säännöllinen kurkkija", joka ei saa ilmoitusta postauksista minkään ohjelman kautta, mutta käy säännöllisesti blogin puolella katsomassa, onko se päivittynyt. 

Bloggaamiseni alkoi ihan omasta innostuksesta. Halusin pitää blogia -miettimättä sen kummemmin miksi. Jonkunlainen ajatus blogin sisällöstä on hieman kirkastunut tässä matkan varrella. Kai se ydinajatus kaiken taustalla on se, että tavallinen on mukavaa. Arki on mukavaa. Ehkä haluan muistuttaa siitä näin myös itseäni, sen arkisen aherruksen keskellä? 

Kenelle minä sitten tätä haluan kertoa? Kenelle kirjoitan?
Blogiavaruudessa oman blogini seuraajamäärä on tosi pieni. Luulenpa, että suurin osa blogini seuraajista on minulle tavalla tai toisella tuttuja ihan oikeastakin elämästä. Kiva kun pysytte kuulolla <3. Sitten on uusia blogituttavia, joiden kanssa olemme hieman enemmän vaihtaneet kommentteja. Ilahdun aina uusista seuraajista :). 
Yleisesti ottaen taidan kirjoittaa kaikille, joita tällaiset arkiset touhuilut kiinnostavat. Tietysti toivon, että joku saisi vaikka jotain pientä inspiraatiota tai ajatusta teksteistäni. Ja jos joku satunnainen kulkija jää seuraamaan pitemmäksi aikaa, lämpimästi tervetuloa <3. 

Talvinen auringonnousu. Puhelinkuva. 4 kommenttia:

 1. tykkäsin blogistasi facessa,ja oonhan mää seuraajanakin täällä :) heti piti tulla lukemaan uusin postaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnostaa :). Vielä kun ehtisi bloggailemaan useamminkin -ja lukemaan niitä kaikken muiden blogeja!

   Poista
 2. Mukava lukea tälläisiä pohdintoja! Minusta kirjoitustyylisi on enemmän seuraajalle kuin lukijalle :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Joskus sitä voi kirjoitella ihan itsellekin, vaikkapa muistoksi, muistutukseksi, johon voi joskus palailla. Mukavaa hommaa tämä on, virkistävää kun saa puhallella ulos. Jatka vain!
  Ei jäsenmäärä kerro paljoakaan. Monilla on satoja, mutta arvaa ehtiikö he kaikki lukemaan juttuja saati sitten yleensä seuraamaan. Harvoin minäkään ehdin seuraamaan niitä blogeja joiden lukijoiksi olen ilmoittautunut. Satunnaisesti löydän jotakin mielenkiintoista.

  VastaaPoista