maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ikuisuusprojektina villapaita -purkuun vai pitoon?

Minulla on ollut yksi ikuisuusprojekti. Nimittäin neulepaita lampaanvillasta. Ensimmäisen kerran aloitin paidan tekemisen....varmaan 20 vuotta sitten. Voi siitä olla kauemminkin. Palmikkoneuletta ja nyppylää....Tein paidan valmiiksi. Mutta siitä tulikin liian pieni. Koska lanka oli arvokasta, paita meni purkuun, ja aloitin sen uudestaan, samalla mallilla. Mutta paita jäi kesken. Kaivoin sen naftaliinista kun odottelin esikoista. Esikoinen täyttää elokuussa 13 vuotta, joten siitäkin on aikaa...ja taas se jäi kesken. Sittemmin olen joka talvi ajatellut että tänä talvena sen teen loppuun. Aina se jäi...kunnes viime talvena sen sain melkein valmiiksi. Mutta vain melkein. Nyt pääsiäisenä kaivoin paidan taas vaatehuoneesta. Kauluksesta puuttui vähän, muuten paita oli valmis. Tikuttelin kauluksen valmiiksi ja pistin paidan päälleni. Ei miellyttänyt -onhan se malli sieltä 20 vuoden takaa. 

Kovan onnen villapaita En ole tätä vielä edes oikonut/ höyryttänyt kun en tiedä meneekö tämä vielä purkuun....


Mitäpä tehdä? Purkaako vielä toisen kerran ja tehdä paidasta mieluinen, ihan toisella mallilla? Lanka on kuitenkin aitoa villaa, joten mielelläni tästä jotain sellaista tekisin että se olisi ihan oikeassa käytössä. Voisi sitä kait semmoisena kotipaitana pitää, mutta ei se siitä sen mieluisammaksi muuttuisi. Mitä sinä tekisit? 

Palmikkoneuletta ja nyppylää.

9 kommenttia:

 1. Ihana - elä pura :) tuolle varmasti löytyy pitäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun haluaisin pitää sitä itse :D. Ja nyt se ei vaan ole mieluinen. Tällä tyylillä ei tekemiset lopu jos purkaa sen mitä saa valmiiksi vaan sen takia että voisi tehdä uudestaan!

   Poista
 2. Purkaisin poolokauluksen ja muotoilisin kaula- aukon uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus. Mutta tuo malli kaikkinensa oli kyllä sellaista 80-lukua...mutta kai se uudestaan muotiin tulisi :D. Jotenkin olen kyllä vielä purkamisen kannalla, vaikka siinä langat vähän kärsisivätkin.

   Poista
 3. Kaunis paita ja varmasti lämmin. Jos kaulus ahdistaa, muuta sitä...alä pura koko paitaa.

  VastaaPoista
 4. Jos kerran haluat itsellesi, niin purkuun. Mutta mieti ensin, voisiko riittää osan purkaminen.
  Mikä mallissa ei miellytä? Liian leveä? Kapea?
  Tein joskus pian 20v sitte ekan palmikkoneuleeni varmaan just tuolla kuviolla, halvasta akryylista tosin. En koskaan saanut sitä loppuun, äitini viimeisteli sen myöhemmin itselleen.

  VastaaPoista
 5. Sanotaanko vaikka, että mallissa ei miellytä enää mikään :D. Mitä tästä opimme? Jos ei jättäisi ikuisuusprojektiksi niin ei ehtisi mennä muodista :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kyllä on. Mutta, jos se liian leveä, niin ota palat erilleen päätä, mihin muotoon haluat ne. Siksakkaa moneen kertaan reunat ja leikkaa sopivaksi. Kapelle voit tehä levennyksen kauluksesta.

   Poista